Dierenportret in opdracht

Een tekening laten maken

Een tekening van jouw huisdier: dat lijkt je wel wat. Maar hoe gaat het in z’n werk? Ik loop het proces graag met je door en leg uit hoe je een formaat kiest voor de tekening en waar je op kunt letten bij het selecteren van een foto die je nagetekend wilt hebben.

Heb je nog vragen of wil je ergens meer informatie over? Neem dan gerust contact met mij op.

Een tekening in opdracht: zo werkt het

Stap 1: Kies een formaat dat past bij het budget en de ruimte die je hebt
De kosten van een tekening verschillen per formaat. Misschien heb je een bepaald budget in gedachten, of heb je juist een specifieke plek in huis waar een grote of juist kleine tekening mooi zou passen.

Stap 2: Neem contact op om je wensen te bespreken
Wat voor dier wil je op de tekening? Vind je een neutrale achtergrond mooi of liever een gekleurde? En heb je speciale wensen of een deadline voor de tekening? Laat me weten dat je een portret wilt bestellen en we spreken het allemaal door! Op de contactpagina vind je mijn gegevens. Je kunt bellen, mailen of appen, net wat je prettig vindt. Of gebruik de knop onderaan deze pagina.

Stap 3: Stuur de referentiefoto door
Misschien wel een van de belangrijkste stappen. Zoek een mooie foto uit die je graag nagetekend wilt hebben en stuur deze naar mij toe. Omdat ik nateken van deze foto is het belangrijk dat het dier er opstaat zoals jij hem of haar kent. Een goede referentiefoto is daarnaast scherp, goed belicht en de ogen van het dier zijn duidelijk te zien. Ik denk graag met je mee als je twijfelt of een foto geschikt is. Bekijk ook mijn tips om een goede referentiefoto uit te kiezen.

Stap 4: Ik geef een seintje als ik aan het portret begin
Een handgemaakt portret kost afhankelijk van het formaat zo’n 25 tot 40 uur werk om te vervaardigen. Als ik nog met een andere tekening bezig ben, kan het voorkomen dat ik niet direct aan jouw dier kan beginnen. Ik zal altijd aangeven wanneer ik het portret denk klaar te hebben en geef je via e-mail een seintje als ik daadwerkelijk van start ga. Heb je een deadline, zoals een verjaardag? Laat het me dan van tevoren weten.

Stap 5: Je krijgt verschillende updates en een foto van het eindresultaat
Tussendoor laat ik je graag zien hoe het portret tot leven komt. Ik stuur een aantal foto’s van het proces en als ik klaar ben, ontvang je een foto van het eindresultaat.

Stap 6: Je betaalt en het portret komt naar je toe
Ik verpak het portret goed en stevig. Tekeningen verzend ik in een simpele lijst ter bescherming tijdens het transport. Je kunt er ook voor kiezen om het portret op te halen in Pijnacker. Ik stuur je een factuur en je kunt via bankoverschrijving betalen.

Prijzen

De prijzen van een portret zijn afhankelijk van het formaat dat je kiest. In de tabel hieronder vind je een overzicht van de kosten van een tekening in de meest gangbare formaten. Omdat ik mijn papier zelf snijd, behoort een ander formaat ook tot de mogelijkheden. Wil je liever een groter, kleiner of vierkant dierenportret (of heel iets anders)? Laat het me weten, dan maak ik een prijs op maat.

Formaat In centimeters (+/-) Prijs in euro’s
A5 15 x 21 cm 125,-
A4 21 x 30 cm 220,-
A3 30 x 42 cm 300,-
A2 42 x 60 cm 520,-

Bij de prijs zit inbegrepen:

 • Een achtergrond naar keuze: ingekleurd (indien mogelijk), wit of in een papierkleur naar keuze;
 • Tips en adviezen voor het kiezen van de beste referentiefoto;
 • Gebruik van materialen van hoogwaardige kwaliteit die hun kleurechtheid niet verliezen;
 • Een simpele lijst voor een veilige verzending;
 • Degelijk verpakkingsmateriaal voor een veilig transport;
 • Verzenden;
 • BTW.

Omdat ik nateken van een foto geldt: What you see is what you get. Het is dus belangrijk dat het dier dat je wilt laten natekenen goed overkomt op de foto. Dat klinkt spannend, maar het komt helemaal goed en als je twijfelt, kijk ik graag met je mee.

Copyright en toestemming

Wat allereerst belangrijk is om te weten, is dat ik voor het natekenen van een foto toestemming nodig heb van de maker. Heeft een fotograaf een foto gemaakt van jouw dier, dan moet je hem of haar om toestemming vragen voordat ik de foto kan natekenen. Dat heeft te maken met de regels van het copyright. Om problemen te voorkomen, kun je ook zelf een foto maken.

Tips voor het uitzoeken en maken van een goede foto

Een aantal tips voor het uitkiezen of maken van een goede voorbeeldfoto:

 • Kies een foto waar je blij mee bent: omdat het dier er leuk opstaat, zoals jij het kent;
 • Maak een foto van dichtbij, liefst op ooghoogte;
 • Hoe scherper de foto hoe meer kleine details ik in de tekening kan brengen;
 • Zorg voor een goede belichting, bijvoorbeeld door de foto buiten te maken, zonder flits;
 • De ogen zijn belangrijk op een portret, het is dus fijn als die goed zichtbaar zijn op de foto;
 • Check of de kleuren van de foto overeenkomen met de daadwerkelijke vachtkleur van het dier.
TEKENING BESTELLEN

Voorbeelden van dierenportretten in opdracht

Zo komt jouw tekening eruit te zien

PORTFOLIO